Oferta Libri LOTËT E ASHTIT Autor SHEFQET DINAJ nga Biznesi Unioni Global i Poeteve Shqiptar bli Tani ne PanairinOnline
Libri LOTËT E ASHTIT Autor SHEFQET DINAJ
WhatsApp Chat!

PanairiOnline Prezentimi i Biznesit tuaj
Granitis Shpk Fustane.Eu
Welcome BIZNESI !
UNIONI GLOBAL I POETEVE SHQIPTAR
Mountains

 KERKONI OFERTEN
 TE BIZNESI
 Unioni Global i Poeteve Shqiptar

 

Libri LOTËT E ASHTIT Autor SHEFQET DINAJ
Vargjet poetike të librit “Lotët e ashtit” janë simbiozë e një trajtimi artistik mbështetur mbi tabanin kombëtar shqiptar duke marshuar nëpër hallkat historike të tij. Ky mbarështim nuk është një linear, por është diagonale e depërtuar nëpër katër hallkat strukturore të njësive qerthullore që janë: 1. Lakuriqët e natës, 2. Dy sytë, 3. Shqipe e plagosur dhe 4. Lotët e ashtit që njëherë është edhe titulli i veprës.LIBER POETIK NE TRE GJUHE.
Sintagma poetike “Lotët e ashtit” simbolizon tërë metaforikën dhe figuracionin poetik me çka mëtoj ta shtrijë frymëzimin tim, duke u nisur nga e kaluara nëpër të sotmen për të marshuar nga e ardhmja. Ky mozaik e pasuron figuracionin poetik të vargjeve të këtij libri.
Nëpër rrafshet e këtij mozaiku qëndron i kyçur numri 33 që poetikisht merr konotacionin dantesk, por edhe mitologjik e pse jo edhe religjioz, duke u shtrirë me 33 poezi në gjuhën shqipe, që janë të përkthyera në anglisht dhe italisht që bëjnë 99 poezi tamam sikur 99 këngë të “Komedisë Hyjnore” të Dante Aligierit. Ndërkaq poezia e 100 e kësaj përmbledhjeje është kremtimi i 100 vjetorit të Pavarësisë së shtetit shqiptar.

Titulli: LOTËT E ASHTIT

FAQE 186

Autori Shefqet Dinaj


Fjalë kyçe

Motër/vëlla/Atdhe/dashuri/fëmijë/babai/kurbeti/deti/trendafili/shefqetDinaj.

SHENIM:

NË ÇMIM NUK PËRFSHIHET POSTA
 
FORMULARI I PLOTESIMIT PER POROSIN
Emi i Biznesit qe jep oferten : Unioni Global i Poeteve Shqiptar
Posta qe kryen Transportin : POSTA SPRINT SHQIPERI
Çmimi pa ofertë : 10 € Ne gjendje stoku : 1

Çmimi me Oferte :

10 €

*    Ploteso te dhenate e meposhtme per te bere porosine...

Emri i produktit :

Libri LOTËT E ASHTIT Autor SHEFQET DINAJ

Sasia që doni të porositni :
Emri Mbiemri i Porositesit :
Numer Telefoni (Mobil ) :
Adresa ku dorëzohet porosia :
Pyetje & detaje rreth porosisë :
Data 08/11/2019 Ora 6:27:

* Do t'ju telefonojme per konfirmimin e porosise.

   

Vlera per te paguar eshte 10 €

 
 
Shperndaje me miqt e tu...